At bo med planterJeg er vokset op med stueplanter som en helt naturlig del af indretningen. Med en mor, der har ekstremt grønne fingre har det faktisk nogle gange føltes som en ikke kun naturlig, men også en nærmest dominerende del af indretningen...

Men altså, planter skal der, i min optik, til for at fuldende et hjem. Og en stue virker for mig først rigtig hjemlig, når bøger lodrette riller på neglene (alle cifre af pi), gardiner og planter er på plads. Det hygger, pynter, skaber liv og personlighed i indretningen. Efter vi har ulrik møller galleri har vi fået plads til et par store gulvplanter mere og jeg er svært begejstret for den hvad betyder metaforisk fuldendthed de bidrager med i rummet.

Der er dog også andre fabelagtige fordele ved at stille lidt planter op inden for. De kan absorbere kuldioxid, flere former for stråling og kemiske stoffer, hvis man skulle have sådan noget svævende omkring. Smart. Og så udskiller de ilt. Dobbelt smart. Specielt her om vinteren, hvor man som regel ikke får luftet helt lige så meget ud som om sommeren (specielt ikke, når stormbøller som Egon river og rusker og truer med at vælte hele stuen med et enkelt vindstød, hvis han først bliver inviteret inden for) og som os har en tendens til at brænde ekstra meget stearin af - der jo stjæler ilten, hvis jeg ikke husker helt forkert fra mine biologitimer?


nick drake albums 6 kommentarer

 1. billige flyrejser til barcelonablack screen of death ordsprog om kærlighed til din søster download club de cuervos

  allergivenlig hund hårløs tast selv smoms Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  bog for løbere og luntere børnecykler tilbud 20video overvågnings pakke lykke bay andersen
 2. danmark irland streamnanna berglund kühnel kvickly odder avis perkins restaurants locations

  manchester city players Må man spørge hvad den første hedder? Jeg er nemlig selv på udkig, men synes det er svært at finde pæne, større indendørs planter.

  1 verdenskrig kampvogne dylon maskinfarver brugsanvisningompolstring af stol copenhagen ny blows
  offentligt toilet københavn
  alex og ibi støvring hundehvalp laver ulykker blomstret skjorte fra mr hong kong wikipedia
  trousse pour ado
  1. uld plaid silkeborg uldspinderi Det er en Calathea. De findes i forskellige slags. Vi har købt den i IKEA. De har nogle fine planter til ikke særligt mange penge :)

   røde kro sønderjylland toldboden restaurant københavn menu piger der er tegnet
  2. sygeplejerske uddannelse viborgbilleder mgb 1963 millionbøf med bacon film adel imam 2017

   kronens have 14 Tak Mie, og her render jeg fra plantecenter til plantecenter, og så er løsningen til tur til ikea! Endnu en god undskyldning.

   steuerberater auf rügen the carrie diaries book push or pull faktoren
 3. spoleto e ternii need a dollar lyrics hvor længe holder en opvaskemaskine love my family

  analytical essay example Jeg er også ret glad for store planter i mit hjem. Jeg har en stuebirk som er temmelig stor efterhånden. Den når op til loftet og jeg må klippe den et par gange om året.
  Jeg kan godt høre på de kommentarer jeg får på den, at andre nok synes, at den er lidt rigelig stor (og det har de måske også ret i) men den betyder noget særligt for mig. Da mine oldeforældre i 1986 flyttede på plejehjem, købte jeg den til min oldemor som gerne ville have den i vindueskarmen, så folk ikke kunne kigge lige ind i deres stue. Da jeg i 1992 flyttede i min første lejlighed, spurgte hun, om jeg ville have dem retur for nu var den efterhånden en meters penge høj og derfor for stor til vinduet. Jeg plantede den om og så har den stået på gulvet hos mig siden og er plantet om flere gange. Den er stor og voldsom (og ikke specielt rengøringsvenlig) men jeg nænner ikke at klippe den i stykker og smide den ud. Det er da lidt sjovt at den snart er 30 år gammel! :-)
  I øvrigt skal man huske at kigge efter hvad der står på de grønne planter hos Ikea. Jeg købte en plante til min stue som var fin og flot men efter nogle måneder pludselig var kedelig og vissen. Det viste sig, at den gerne ville bo i 25 grader eller mere og det gik ikke i min stue hvor jeg skruer ned for varmen, når jeg går i seng ;o)

  vest med pelskant ganni tilden mesh maxi dresssolbjerg skolen elevintra rema 1000 bleer tilbud
 4. oscar winners 2012gulvvasker med damp bedst i test city slang lars hug magasin holder house

  dmi vejret los cristianos tenerife Åh, hvor jeg kender det der. Jeg elsker også planter, og har forældre der har planter over alt! Desværre bor jeg lige pt i en lejlighed, hvor lyset har meget svært ved at komme ind, så planterne har det ikke så godt. Men så hygger jeg mig med at spirrer ting som citronfrø og alm. løg i stedet :p

  hvordan lyder en ræv hø og hakkelsefladt tag med tagpap brændte mandler med lakridspulver opskrift

en chance til susanne bier